2018

Spackaná výmena tepelných rozvodov

Bol sa niekto z poslancov niekedy kuknúť po sídlisku ako vyzerá po tých čo menia to potrubie? Všetky trávniky zničené a tie chodníky čistá katastrofa.“ To je iba jeden z množstva zúfalých výkrikov obyvateľov sídlisk Kostolné a Podhorské, ktorí sa už nemôžu dívať na to, čo sa okolo nich deje. O čom to hovorí? Problémom je výmena primárnych tepelných rozvodov, ktorá sa podľa bývalého starostu Milana Jambora mala skončiť do začiatku vykurovacieho obdobia. Realita je žiaľ úplne iná (pokračovanie článku).

Milan Jambor sa priznal k úplatkárstvu

To načasovanie bolo ako z amerického akčného filmu. Milan Jambor v utorok 27. 11. 2018 večer slávnostne odovzdal starostovské insígnie novému starostovi Dáriusovi Krajčírovi a s úsmevom si z jeho úst vypočul poďakovanie za vykonanú prácu. Málokto z prítomných vtedy tušil, že už nasledujúci deň dopoludnia sa na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku prizná k tomu, že je vinný z trestného činu nepriamej korupcie (pokračovanie článku).

Devínska Nová Ves má nového starostu

V utorok 27. 11. 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce zasadnutie nového miestneho zastupiteľstva. Prítomní si na ňom vypočuli slávnostný sľub nového starostu Devínskej Novej Vsi Dáriusa Krajčíra a 12 nových poslancov miestneho zastupiteľstva. Na zasadnutí sa zúčastnil aj novozvolený primátor Matúš Vallo a všetci doterajší starostovia Devínskej Novej Vsi. Okrem slávnostnej časti prerokovali poslanci aj niekoľko pracovných bodov (pokračovanie článku).

Výsledky komunálnych volieb v DNV

10. novembra 2018 sa na celom Slovensku konali komunálne voľby. V Devínskej Novej Vsi bol zvolený nový starosta, 12 miestnych poslancov a jeden poslanec, ktorý nás bude zastupovať v zastupiteľstve mesta Bratislavy. Volieb sa zúčastnilo 44, 2 % voličov, čo je najviac za posledné štyri komunálne voľby. Prikladám výsledky komunálnych volieb, tak ako boli oficiálne zverejnené (pokračovanie článku).